16 Temmuz 2014 Çarşamba

KENDİN YAP/ DIY -Plaj Dalgası Etkisi Veren Saç Spreyi

Merhaba arkadaşlar.
Bugün bir KENDİN YAP/ DIY projesi ile karşınızdayım.
Her kadın gibi bende saçlarıma önem veriyorum özellikle dışarı çıkacaksam şekil vermeden asla çıkmıyorum.
Saçlarımın sağlıklı olması kadar dışarıdan bakıldığında hoş bir görüntüsünün olması da çok önemli.

Bende bugün sizlere kendim yapıp, kullanıp, memnun kaldığım ve sizlere de tavsiye etmek istediğim bir kendin yap ürünü anlatacağım. Düz saçlar kadar şüphesiz dalgalı saç sevende bir çok insan vardır.Bende dalgalı saç severler grubundayım. Yaz tatilinizde denizden çıktığınızda saçlarınız hafif dağınık bir dalgalı bir hal alır ya bende yaptığım spreyle bu etkiyi yaratmak istedim.






Saçlarımızda plaj dalgası etkisi yaratmak için ihtiyacımız olan ürünler şu şekilde.
Ben deneme amaçlı minik bir şişeye yaptığımdan ölçüleri göz kararı verdim.

  • 50 ml ılık/sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5-10 damla limon
  • Yarım çay kaşığı argan yağı
  • Spreyli bir şişe
Ben deniz etkisi verebilmek için herkesin evinde olan normal tuzu kullandım. Eğer sizde deniz tuzu varsa onu da kullanabilirsiniz.Saçlarımda tutuculuğu sağlamak içinde limon kulandım aslında bana bu fikri veren başka bir tarifte jöle/saç spreyi diyordu ama ben o tarz ürünler kullanmadığım için düşünürken aklıma limon geldi. 'Neden limon?' derseniz eskiden annem , ben 5-6 yaşlarındayken düğüne veya bir yere giderken saçlarımı yaparken limon kullanırdı tutuculuk yaratması için, saçları elbette sadece limona bulamak sertleştiriyor ama bu karışımda o sorunla karşılaşmadım. Limonun az da olsa vereceği  o sertliğini alırken aynı zamanda saçlarıma da bakım yapsın diye birazda argan yağı ekledim. Siz yine saçınız için kullandığınız herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. Limon, tuz ve argan yağını şişeme koyup ardından üzerine sıcak suyu ekledim ve güzel bir şekilde çalkaladım. Ta- daaaa spreyimiz hazır.



Uygulama kısmında geçecek olursak ben yeni duştan çıktığım gün  nemli saçıma çok diplere gelmeyecek şekilde 10 fıs uyguladım. Ardından saçlarımı taradım ve önce ellerimle sonra havlu yardımıyla mıncıkladım, dalga şeklini vermeye çalıştım sonrasında ise kurumaya bıraktım. Saçlarımın ön kısmını düzleştirip, diğer tarafına hafif bir örgü yaparak o gün kullandım.



Öncelikle belirtmek isterim ki saçlarımın kendine has bir dalgası zaten var. O yüzden bu sprey bende daha çok maşayla yapılmış ve dağıtılmış dalgalara benzer bir etki bıraktı. Ancak saçı düze çok yakın olanlarda hafif bir dalga verecektir. Fotoğraflarda gördüğünüz  yaptıktan 3-4 saat sonra ki hali. Saça belirgin bir hacim kazandırıyor, dalga yaratıyor/dalgaları belirginleştiriyor ve bu halini gün boyu koruyor. Üzerinden bir gün geçtiğinde yine dalgalarım yerindeydi ancak hacmi kaybolmuştu. Tabi tüm bunları ürün tek başına gerçekleştirmiyor siz ellerinizin hünerini de kullanıyorsunuz. Ben bu spreyi sevdim özellikle yakın bir arkadaşımın saçlarımda maşa olduğunu sanmasıyla birlikte maşa yapmaya da elveda diyorum yaz boyunca :)

Bu etkiyi yaratabileceğini düşündüğüm, hazır başka bir ürün ise bu aralar bloggerların dilinden ve elinden düşmeyen Toni & Guy Deniz Tuzu Etkili Saç Spreyi. Bende almak istiyorum ama bulunduğum şehirden ve kredi kartı kullanmadığımdan dolayı daha alamadım. 



Toni&Guy'ın bu  ve diğer bir kaç ürünüyle saçlarına şekil veren hanım ablamız.


Bana bu yazıyı yazmamda ilham kaynağı olan ve biraz kopya çektiğim Krista Kozmetik' e de burdan teşekkürler. Harika DIY projeleri var, bloğuna göz atarsanız eminim seveceksiniz.

Umarım bu yazımı beğenmişsinizdir ve size yararı dokunur. Sizde bu DIY projesini yaparsanız ve beni haberdar ederseniz çok sevinirim.Sevgilerimle.









4 Temmuz 2014 Cuma

WET İN WİLD- Comfort Zone ile Göz Makyajı

Bugün ben yeni aldığım paletimle bir göz makyajı yaptım. 
Manken olarak da güzel gözlü kuzenimi aldım.


Yeşil tonlarında bir makyaj oldu ve biz beğendik.
İlk önce size rehber olması açısından göz bölümlerini anlatan şu fotoğrafı göstermek istiyorum.


Wet in Wild Comfort Zone paletinde hangi farı nereye uyguladıysam üzerine yazdım. Sizde yukarıda ki fotoğrafı baz alarak farları sürebilirsiniz.



ve makyajımız!


Renkleri ve geçişleri tam yansıtamadığım için üzgünüm. Fotoğraf makinem yakın çekimlerde pek de iyi sayılmaz. Makyajı beğendiyseniz yorum yapmaktan çekinmeyin. Sevgilerimle!



3 Temmuz 2014 Perşembe

YVES ROCHER - Vanilyalı Lip Balm Yorumlarım

Selam millet!
Bugün bir lip balm inceleyeceğiz sizlerle.

Yves Rocher Vanilyalı Lip Balm


Geçtiğimiz aylarda Yves Rocher'ın online alışveriş sitesinde yapmış olduğu bi kampanyada her alışverişte bu üründen hediye ediliyordu. Bir çok arkadaş gibi bende bu kampanyadan yararlandım.


Ürün 4 ml, açıldıktan sonra 6 ay ömrü var , normal satış fiyatı 10 lira civarında.


  • Harika bir  vanilya kokusu var. Vanilya aşığı biri değilimdir ama bunun kokusunu sevdim. Baymayan tam ayarında bir koku.
  • Ürünün renksiz olmasının yanında dudaklara herhangi bir renk yada parlaklık vermiyor.O yüzden rujunuzun altına baz olarak kullanabilirsiniz.
  • Yine ürünün dudaklardaki deformasyonu düzeltme gibi bir özelliği yok.
  • İçerik kısmını göremedim o yüzden yorum yapamıyorum.
  • Nemlendirme özelliğine gelecek olursak harikalar yaratmıyor, anı kurtarıyor. Sürdükten sonra 1-2 saat gidiyor o nemli his ama sonrasında sanki hiç bir şey sürmemiş gibi oluyor dudaklarınız. Bol bol tazeleme gerektiriyor.
Kokusu için alınabilecek bir ürün bence .Sizin favori lip balmınız hangisi??






2 Temmuz 2014 Çarşamba

Termal su nedir, ne işe yarar? // Adamın dibi AVENE Termal Su yorumlarım!


Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere hem çok çok sevdiğim bir ürün olan Avene Termal Su'dan aynı zamanda termal suların ne işe yaradığından biraz bahsedeceğiz.


Termal sular özünde içinde mineral bulundurudan cilt tazeleyici sulardır. Bir çok farklı markada termal suları bulmak mümkün. Ben bugün sizlere bir kaç aydır kullandığım AVENE Termal Su' dan bahsedeyim.


Uzun adı Avene Eau  Thermale Spring Water olarak geçen bu su bana bir çekilişten gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Ürün 50 ml, spreyli bir mekanizması var(normal olarak) fiyatı da 10 lira civarında baktığım satış sitelerinde.


Genel olarak fiyat-tasarımdan bahsettiğimize göre şimdi kullanım alanlarına geçebiliriz.
Termal suyu nerelerde kullanabiliriz?

  • Malum yaz aylarındayız, havalar bunaltıcı derecede sıcak. Atın şu miniği çantanıza, kafanız rahat etsin. Bunaldınız mı? Çıkarın çantanızdan bir kaç fıs sıkın yüzünüze.
  • Saçlarınız sizi deli mi ediyor? Şekil almamak için direniyor mu? Sıkın saçlarınıza , verin şeklini, keyfinize bakın.
  • Cildiniz son zamanlarda daha çok yağlanıyor gibi mi? Nemlendirici kullanmak istemiyor musunuz? Avene termal suyu nemlendirici olarak kullanın.
  • Epilasyon sonrası vücudunuz tahriş mi oldu? Tahriş olmuş bölgelere uygulayın ve azda olsa acınızı dindirsin, sizi rahatlatsın.
  • Pudra kullanmayı çok seven birisiniz ama pudrayı yoğun uyguladığınızda kabuk kabuk bir görüntü oluşuyor ya da kalıp gibi mi diyelim? Pudralı yüzünüze bir kaç fıs serpiştirin ve makyajınız daha doğal görünsün.
  • Hassas, sivilceli, kızarıklıklara müsait bir cildiniz mi var alın bir termal su !
  • Toniğiniz mi bitti? Merak etmeyin onun içinde termal su kullanabilirsiniz.


Herkesin çantasında olması gereken bir ürün bence.Belki daha hatırlayamadığım kullanım alanları bile vardır.
Bir şans verin. Pişman olmayacaksınız! Peki siz termal sular hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandınız mı, tavsiye eder misiniz?

1 Temmuz 2014 Salı

ALIŞVERİŞ // Wet in Wild, Rimmel London, Essence, Garnier

Heyooooooooo!! 
Doğum günü kızı geldi.
Evet yanlış duymadınız bugün benim doğum günüm.
Bundan dolayı geçtiğimiz günlerde kendime bir kaç minik hediye almış olabilirim.

Şimdi grup grup  neler aldığıma her birlikte bakaaalıııım.


Wet in Wild ürünlerinden tabi ki dillere destan Comfort Zone paletini aldım. Far pek kullanmayan bir insan olarak bakalım bunlarla nasıl  makyaj yapacağım? Üç adette rujunu aldım; hepsi benim için değil biri sizin için ^_^Bare itt all, Think pink ve Smoking hot pink renkleri. Bu  ürünleri instagram üzerinden @ludoshmakeup adlı satıcıdan aldım, hem uygun fiyatlı ürünler hemde müşteriye olan ilgileri beni cezbetti. Bütün maillerime çok geçmeden cevap aldım ve ürünlerim sağ salim sipariş verdikten sonra ertesi gün elimdeydi.Kendilerine burdan da teşekkür ediyorum!


Yaz geldi malum havalar sıcak, parfüm kokuları da beni çok bunaltıyor, 'Eee nabıcam?' derken Avon standında bu vücut spreyini görünce kapıverdim. Dehşet ötesi güzel kokusu var . Immmm. Gratisden makyaj temizleme mendili  aldım.Bu aralar siyah nokta sorunum son safhada olduğu için daha önceden kullanmış olduğum Garnierin bu temizleyicisini aldım.


Essence'in içinde morluk barındırdan dudak kalemi daha çok taze bugün aldım ama şöyle iddialı bir yorumda bulunabilirim. Benim şu ana kadar gördüğüm en yumuşak sürümlü kalem kendisi hatta ruj gibi. Sevmedim mi? Sevdiiiiiiiiimmmm ^_^ Yine Essence de benim favorim olan ve uzun süre de değişmeyecek olan kaş jeli. O kadar çabuk tükeniyor ki tanrıııııımm seni bulmak için ne kadar uğraştım biliyor musun? Kuzenim sonunda İnegöl ziyaretinde bulduda aldı. Son olarak da Rimmel London'ın Nail Nurse serisinden güçlendiricisi ama tabi  ben bunu isteemiştim. Hani şu herkeste gördüğümüz 14 günlük bakım ürünü vardı ya o sandım da aldım.Değiştiremiyorum da çünkü ben bunları şehir dışından aldım benim memleketim çok fakir kozmetik yönünden. Yetkililere de burdan seslenmiş bulunayım. Ne çok duyarlar ya! :)


Sıkıntılı günler atlattım. Sonunda tam bir geri dönüş yapıyorum inşallah, Allah'ın izniyle. Hee birde unutmadan hepimizin tuttuğu oruçlar kabul olsun arkadaşlar.Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın!